1

Temat: Plany Self-Adwokatów na 2011 rok

Kiedy zaczyna się nowy rok wiele osób postanawia coś zmienić w swoim życiu.
Jedni chcą iść do nowej szkoły, a inni chcą zmienić pracę.
Jedni chcą ożenić się a inni wybierają życie bez rodzinny.
Wiele osób ma nadzieję, że w nowym roku wszystko będzie lepsze.
Ciekawi mnie co planują Self-Adwokaci z różnych miast...
Napiszcie o tym, żeby dodać siły tym osobom, które boją się planować swoje życie.

2

Odp: Plany Self-Adwokatów na 2011 rok

Witaj Droga Do, smile
ja w tym roku postanawiam się zmienić w sobie, Dość już wariacji, wygłupiania się itp. Chcę  już myśleć poważnie nad swoim dorosłym życiu. Jestem bardzo zadowolony. W tym roku dużo we mnie się w moim życiu z mieni, na pozytywnie i mocno. Chcę nadal pracować, jak najdłużej swojej pracy, w ogrodnictwie w tym co robię, bo w tym dobrze się czuję. Ale po za tym chcę się ustatkować. Nie ważne jest jaką pracę ma, ile się zarabia itp., bo to nie jest takie najważniejsze w naszym życiu. Zrozumiałem teraz że w życiu jest najważniejsze zdrowie i ze by potrafić kochać drugiego człowieka. Chcę w tym roku się zaręczyć i wyjść za mąż z kobietą którą kocham tyle lat, która pokazała mi czym jest prawdziwa miłość. Pokazała mi ze wiara, nadzieja i miłość jest ważna. Pamiętajcie o tym o jednym, że pieniądze szczęścia nie dają, najważniejsze jest, aby w domu panował spokój, miłość itp. Nie bujdzie się podejmować takich decyzji, warto jest założyć rodzinę. Każdy ma potrzebę kochać i być kochanym. Wszyscy jesteśmy tacy sami i mamy takie same prawa i każdy inny człowiek. Chcę w tym roku jak dobrze pójdzie w maju poprosić moją dziewczynę o rękę i wyjść za mąż, a potem zobaczymy dalej. Nabierajcie siły i naprawdę nie bójcie się, zecie ma różne niespodzianki. Powodzenia wszystkim, a wy co myślicie na ten temat? Czy niepełnosprawni mogą wyjść za maż? Ja ze swoją dziewczyną pokażemy wszystkim ze można to zrobić, tylko trzeba tego naprawdę chcieć. I w tym roku chcę wspierać swoją dziewczynę że by się rozwijała nadal Społecznie i ze by mogła nadal uczestniczyć w tych Self-Adwogatach. Niczego jej nie zabronię, ja będę zawsze na nią czekał.
Powodzenia i do roboty! Pozdrawiam.  smile

3

Część Do, smile
ja w tym roku mogę sobie jedno postanowić i to zrobić. Chcę częściej wychodzić z domu, spotkać się raz do czasu z znajomymi itp. Chcę częściej się spotykać z znajomymi, porozmawiać, pożartować itp. Ale przy małym dziecku nie jest to takie proste. Tylko praca, mieszkanie, sprzątanie i opieka przy małym dziecku. Chcę  Szkoda że z moim chłopakiem się nie udało i mały nie z na swojego ojca, ale to jest mój najdroższy skarb w moim życiu i cieszę się że mam tego małego i naprawdę niczego nie żałuję. Pociecha w domu. Chcę tutaj przekonać wszystkich osób niepełnosprawnych że by podjęli mądrą decyzję i powiem ze samemu by było źle. Jeżeli macie możliwość ta zaręczajcie się, żenić się i zakładajcie rodzinę. A co los wam przy niesie to zobaczycie. Nie tracie sił, piszę to ze swojego doświadczenia. Jestem szczęśliwą matką, a jestem osobą niepełnosprawną. Powodzenia! Nie bujdzie się planować swojego życia, los przyniesie wszystkim niespodzianki.
Pozdrawiam serdecznie.  smile

4

Witaj Do.

W Roku 2011 zobowiązuję się do:
1. Dbanie o siebie, zatroszczyć się o siebie, bo to jest teraz dla mnie najważniejsze. To znaczy w tym roku chcę dbać o swoją dalszą kondycję itp. Chcę dalej przestrzegać swojej dalszej diety. Chcę w tym roku co dziennie ćwiczyć, biegać, chodzić na basen itp. Chcę dalej dbać o swoją sylwetkę, dzięki mojemu wysiłku i siły którą ją mam, to dzięki temu schudłam 5 kilo. Dzięki temu że zaczęłam dbać o  swoje zdrowie i o siebie itp,  to dzięki temu teraz lepiej się czuję i dobrze wyglądam.
2. Także w tym roku chcę częściej przybywać przy kuchni i coś się uczyć gotować i piec , W tym roku mi się udaje przełamywać te bariery, jak się chce się nauczyć gotować, to na pewno się nauczy. Ja z tego się bardzo cieszę i nie spodziewałam się ze to mi sprawi tyle radości. A ostatnio sama gotuję itp. Człowiek parę razy musi się oparzyć, aby mógł się nauczyć.
3. Także w tym roku chcę pomóc mojej młodej kuzynce, która ma małe dziecko. Czyli chcę kuzynce pomóc przy małym, że by moja kuzynka mogła trochę odpocząć. Będę z nim wychodzić na spacery, będę czytała bajki, bawić itp.
4. Prze de wszystkim w tym roku chcę pomóc mojemu tacie przy działce, będę dużo rzeczy robiła na działce.  Kopała, pieliła, itp  co jest związane z działką. Ponieważ chcę mojego tatę trochę oszczędzić, ponieważ mój ojciec choruje.
Dalsze rzeczy co sobie zapanowałam itp, to zobaczę dalej jak to wszystko się potoczy. Ogólnie jestem zadowolona i nie trzeba się bać, aby planować swoje życie , a trzeba iść dzielnie dalej!
Pozdrawiam.

5

Witaj Do. smile
Ja jestem zadowolony ze swojej pracy i na pewno nie będę ją zmieniać. Pracuję w sitodruku, fajnym kolegą, oraz fajnym instruktorem. Ja się nie nadaję do małżeństwa i chcę przez całe życie być sam. Samemu jest mi dobrze. W tym roku postanowiłem sobie ze się z mienię do swoich koleżanek i kolegów. Więcej będę życzliwy i będę pomagać. Także w tym roku jak dobrze pójdzie to będę działał powrotem jako Self-Adwogat. Zależy jak 20 potoczy się nasza rozmowa z p. Dyrektor i z jedną panią Martą, która ma zostać moją osobą wspierającą i Wio. To wszystko zależy jak Wio będzie rozmawiała, bo to Ona będzie w tej rozmowie dyskutowała. W tym roku bardziej się biorę do roboty. Bo warto! Jak się uda to wszystko inaczej teraz będzie. Trzymajcie kciuki. Ja jestem człowiek odważny, więc mówię Wam idzie dzielnie przez życie i nie bujdzie się podejmować żadnych decyzji swoim życiu, warto!
Pozdrawiam z pięknego zimowego morza.  smile

6

witajcie moje plany na rok 2011r. są rużne po 1 mam zamiar byci spikerem radiowym na całe życie i jestem odwarzny i ambitny rozumiem was drodzy self-adwokaci  www.radiobezbarier.eu zapraszam serdecznie was do tej strony intertnetowej

7

obecnie gram od 1 miesiąca w radiu internetowym podaje linka www.radiosercadwa.hpu.pl  pragnę powiedzieć że nie gram na barjerach od 2011r od stycznia na radiu www.radiobezbarier.eu ale jest super na radiu sercadwa www.radiosercadwa.hpu.pl pozdrawiam sertdecznie was  big_smile